Fortress Forever

Go Back   Fortress Forever > Editing > Modding

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-21-2012, 10:34 PM   #1
harmonyofchaos3514
D&A Member
 
harmonyofchaos3514's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gametype: Capture the Flag
Posts Rated Helpful 5 Times
Badlands Generator Model (teamcolors)

Hi FF,

This is my first post. I used to play this a long time ago, and wanted to come back and start mapping. I remembered there were team colored generators that badlands had but I don't have the model file, and was wondering if anybody had them?

Thanks
harmonyofchaos3514 is offline   Reply With Quote


1 members found this post helpful.
Old 03-21-2012, 11:00 PM   #2
KubeDawg
Nade Whore
Server Owner
Beta Tester
 
KubeDawg's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oklahoma
Class/Position: Scout/Soldier
Gametype: CTF/TDM
Affiliations: blunt. Moto
Posts Rated Helpful 128 Times
Firstly, welcome back to the FF community!
Secondly, the current FF badlands map is horribad, please make a new one.
Finally, PLLEEEASE make a new Badlands.
__________________
Moto's Funhouse | Dallas, TX - 74.91.114.247:27015

ff_plunder - Complete

Last edited by KubeDawg; 03-21-2012 at 11:01 PM.
KubeDawg is offline   Reply With Quote


Old 03-21-2012, 11:54 PM   #3
CaptainAhab
D&A Member
Beta Tester
 
CaptainAhab's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Gametype: AvD
Posts Rated Helpful 35 Times
Welcome back to FF!

I haven't even seen Badlands in this game, but a remake of the TFC version in FF would be badass. I never liked the TF2 one very much. :thumbs down:

Good luck finding those generators!

Last edited by CaptainAhab; 03-21-2012 at 11:55 PM.
CaptainAhab is offline   Reply With Quote


Old 03-22-2012, 12:20 AM   #4
harmonyofchaos3514
D&A Member
 
harmonyofchaos3514's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gametype: Capture the Flag
Posts Rated Helpful 5 Times
well, im not that good of a mapper. What I am looking for are those generators for my project, i know you can export an .obj with Crafty, but I need the .mdl, and cant seem to aquire it.
harmonyofchaos3514 is offline   Reply With Quote


1 members found this post helpful.
Old 03-22-2012, 12:41 AM   #5
Crazycarl
D&A Member
Wiki Team
Fortress Forever Staff
 
Crazycarl's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts Rated Helpful 31 Times
It's zipped into the .bsp file. If you open the map with GCFScape, you can extract it.
__________________
Support FF:
Crazycarl is offline   Reply With Quote


1 members found this post helpful.
Old 03-22-2012, 02:18 AM   #6
harmonyofchaos3514
D&A Member
 
harmonyofchaos3514's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gametype: Capture the Flag
Posts Rated Helpful 5 Times
Thanks so much, I was not sure what tool could do that for me. CrazyCarl, you're my hero.
harmonyofchaos3514 is offline   Reply With Quote


1 members found this post helpful.
Old 03-22-2012, 03:56 AM   #7
CaptainAhab
D&A Member
Beta Tester
 
CaptainAhab's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Gametype: AvD
Posts Rated Helpful 35 Times
Glad you found what you needed! Good luck!
CaptainAhab is offline   Reply With Quote


Old 03-23-2012, 03:01 AM   #8
harmonyofchaos3514
D&A Member
 
harmonyofchaos3514's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gametype: Capture the Flag
Posts Rated Helpful 5 Times
I had another question, if for instance now that i have the model, I wanted to make it purple or orange or black, etc, is there a way I can change the color? I am guessing the skin is in one of the four files associated with it.

Thanks!
harmonyofchaos3514 is offline   Reply With Quote


1 members found this post helpful.
Old 03-23-2012, 05:53 PM   #9
Snipe
WhenGasGrenWillBack?
 
Snipe's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Maryland
Class/Position: Sniper, Spy
Gametype: Spy Deathmatch
Posts Rated Helpful 3 Times
Quote:
Originally Posted by KubeDawg View Post
Firstly, welcome back to the FF community!
Secondly, the current FF badlands map is horribad, please make a new one.
Finally, PLLEEEASE make a new Badlands.
whats wrong with badlands beta 9? its awesome
Snipe is offline   Reply With Quote


Old 03-23-2012, 06:20 PM   #10
Crazycarl
D&A Member
Wiki Team
Fortress Forever Staff
 
Crazycarl's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts Rated Helpful 31 Times
The .vtf files are textures. VTFEdit is the best program to convert those to another format that you can edit. Replacing one of the .vtf files with your own is the easiest way to reskin a model.
__________________
Support FF:
Crazycarl is offline   Reply With Quote


1 members found this post helpful.
Old 03-23-2012, 11:44 PM   #11
KubeDawg
Nade Whore
Server Owner
Beta Tester
 
KubeDawg's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oklahoma
Class/Position: Scout/Soldier
Gametype: CTF/TDM
Affiliations: blunt. Moto
Posts Rated Helpful 128 Times
Quote:
Originally Posted by Snipe View Post
whats wrong with badlands beta 9? its awesome
The problem with badlands beta 9 is that it's NOT awesome. It's like when a chick is deep throating you, then throws up all over your dick. In theory, the map is nice, but it's just bad. Really, reaaallly bad.
__________________
Moto's Funhouse | Dallas, TX - 74.91.114.247:27015

ff_plunder - Complete
KubeDawg is offline   Reply With Quote


Old 03-24-2012, 03:00 AM   #12
harmonyofchaos3514
D&A Member
 
harmonyofchaos3514's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gametype: Capture the Flag
Posts Rated Helpful 5 Times
Quote:
Originally Posted by Crazycarl View Post
The .vtf files are textures. VTFEdit is the best program to convert those to another format that you can edit. Replacing one of the .vtf files with your own is the easiest way to reskin a model.
Hi CrazyCarl,

I did like you suggested, but when I put the model into the game, I still only have the four colors to choose from I am going to use the existing four colors, but I want to make a fifth color purple for the techno room.
harmonyofchaos3514 is offline   Reply With Quote


1 members found this post helpful.
Old 03-24-2012, 03:33 PM   #13
Snipe
WhenGasGrenWillBack?
 
Snipe's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Maryland
Class/Position: Sniper, Spy
Gametype: Spy Deathmatch
Posts Rated Helpful 3 Times
Quote:
Originally Posted by KubeDawg View Post
The problem with badlands beta 9 is that it's NOT awesome. It's like when a chick is deep throating you, then throws up all over your dick. In theory, the map is nice, but it's just bad. Really, reaaallly bad.
hahaha. that actually made me laugh quite a bit. but seriously though, specifically what is wrong with it? im not flaming or trolling here. I would genuinely like to know so i dont make the same mistakes while I am mapping.
Snipe is offline   Reply With Quote


Old 03-24-2012, 04:39 PM   #14
KubeDawg
Nade Whore
Server Owner
Beta Tester
 
KubeDawg's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oklahoma
Class/Position: Scout/Soldier
Gametype: CTF/TDM
Affiliations: blunt. Moto
Posts Rated Helpful 128 Times
Well for one thing, it's bad, but then again, it is called badlands.

Anyway, when bhopping through either floor of the base, you often get stuck on pieces of the floor or walls or other things sticking out.

The map does not flow very well with the inclusion of the new entrance into the flag room from above as well as the other entrance/exit, which should be button operated from above and below as well as it automatically going down when a player stands on it.

The ladders on this map are fail, could be much better.

No resupply bags in the valley on either side or on the bridge midmap.

In the center of the map, my FPS drops from ~400 to under 150. I can't imagine how this plays for someone that gets ~100 FPS regularly. Map needs to be optimized.

The map is overall kind of ugly. Looks like not a lot of time was spent carving out the rock to make it look right, at least in the valley area. I like the flag area design as well as the underground tunnels and front of the base, but other than that, it's just bad looking.
__________________
Moto's Funhouse | Dallas, TX - 74.91.114.247:27015

ff_plunder - Complete
KubeDawg is offline   Reply With Quote


Old 03-24-2012, 04:44 PM   #15
Crazycarl
D&A Member
Wiki Team
Fortress Forever Staff
 
Crazycarl's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts Rated Helpful 31 Times
Quote:
Originally Posted by harmonyofchaos3514 View Post
Hi CrazyCarl,

I did like you suggested, but when I put the model into the game, I still only have the four colors to choose from I am going to use the existing four colors, but I want to make a fifth color purple for the techno room.
Unfortunately you can't add a skin unless you decompile the model with MDLDecompiler and re-compile it.

If you want to go the easy route to color a model, put it in the map as a prop_dynamic and set a color from within Hammer.
__________________
Support FF:
Crazycarl is offline   Reply With Quote


1 members found this post helpful.
Reply

Tags
badlands, generator, model


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.