Fortress Forever

Go Back   Fortress Forever > Off Topic > Tech

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-22-2007, 09:11 PM   #1
AfterShock
Fortress Forever Staff
 
AfterShock's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts Rated Helpful 45 Times
Streaming films from computer to my TV?

I'd quite like to watch films from my computer on my TV, which is in the other room, so a TV-out cable would be quite a stretch (and i've never managed to get one of those working anyway..), does anyone know what the current technology is like for this sort of stuff?

E.G. TVs with ethernet which can browse my computer over the network?
Some sort of ethernet to TV-out gismo? some sort of long video-out cable? Ideally I could watch youtube and stage6 etc too.
AfterShock is offline   Reply With Quote


Old 09-22-2007, 09:38 PM   #2
luminous
 
luminous's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
might be a way of hooking up one of these using video out to the transmitter or something?

my stepdad uses one to send the front room tv signal to the kitchen n it works quite well

http://cgi.ebay.co.uk/TECHNIKA-AV-TV...QQcmdZViewItem
luminous is offline   Reply With Quote


Old 09-22-2007, 09:48 PM   #3
gizmofo
The Bestest
 
gizmofo's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Portland, OR
Posts Rated Helpful 0 Times
Send a message via AIM to gizmofo
My TV had a VGA cable plugin in the back- had a spare computer laying around the house and connected that to it.
I guess you could use like 20 VGA extenders.. GL?
gizmofo is offline   Reply With Quote


Old 09-23-2007, 02:04 AM   #4
MyNameIsChuck
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
I use a combination of

http://keepvid.com/

http://www.dvdflick.net/

http://www.imgburn.com/

http://www.walmart.com/catalog/produ...uct_id=4810681


I've downloaded tons of youtube movies and clips, and watch them on my tv. Really fun, you can even learn things too.

Cool videos:

http://www.youtube.com/watch?v=EWR3rZDOnA4
http://video.google.com/videoplay?do...arch&plindex=0
MyNameIsChuck is offline   Reply With Quote


Old 09-23-2007, 02:56 AM   #5
Mooga
Colorless FTW
D&A Member
Beta Tester
 
Mooga's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: A Small Box
Affiliations: SRCDS.com
Posts Rated Helpful 1 Times
I have a compuner with video out hooked up to a TV and I stream from my main computer. However I'm STILL looking for a good FREE windows front end for a media PC...
__________________
~ Mooga ...w00t?
SRCDS.com | Twitter
Mooga is offline   Reply With Quote


Old 09-23-2007, 04:38 AM   #6
Teh Hwoling Manz
Banned
 
Teh Hwoling Manz's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Stan Mikita's Donuts
Posts Rated Helpful 0 Times
Send a message via AIM to Teh Hwoling Manz
lol porn solutions
Teh Hwoling Manz is offline   Reply With Quote


Old 09-23-2007, 07:45 AM   #7
gizmofo
The Bestest
 
gizmofo's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Portland, OR
Posts Rated Helpful 0 Times
Send a message via AIM to gizmofo
Quote:
Originally Posted by MyNameIsChuck
you can even learn things too.
Doing something productive on the internet? BLASPHEMY!
gizmofo is offline   Reply With Quote


Old 09-23-2007, 01:33 PM   #8
Atari
 
Join Date: Mar 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
I had an old PC lying around, hid it behind the TV and put it on my LAN. I use VNC to access it and also have a wireless mouse/keyboard attached.
Atari is offline   Reply With Quote


Old 09-24-2007, 05:47 AM   #9
Mooga
Colorless FTW
D&A Member
Beta Tester
 
Mooga's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: A Small Box
Affiliations: SRCDS.com
Posts Rated Helpful 1 Times
I found this link about xbox hacking and it seems like a cool idea if you can get your hands on a cheap xbox...
__________________
~ Mooga ...w00t?
SRCDS.com | Twitter
Mooga is offline   Reply With Quote


Old 09-27-2007, 07:09 AM   #10
Mooga
Colorless FTW
D&A Member
Beta Tester
 
Mooga's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: A Small Box
Affiliations: SRCDS.com
Posts Rated Helpful 1 Times
I FINALLY found something that looks like it might work though i have yet to test it: http://www.team-mediaportal.com/
__________________
~ Mooga ...w00t?
SRCDS.com | Twitter
Mooga is offline   Reply With Quote


Old 11-27-2007, 08:15 PM   #11
Mooga
Colorless FTW
D&A Member
Beta Tester
 
Mooga's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: A Small Box
Affiliations: SRCDS.com
Posts Rated Helpful 1 Times
I know this is old, but I finally installed MediaPortal and it's amazing and easy to set up. I still want to do some customizations, worth using
__________________
~ Mooga ...w00t?
SRCDS.com | Twitter
Mooga is offline   Reply With Quote


Old 11-27-2007, 11:42 PM   #12
SoBe Green
SoBe Yourself
 
SoBe Green's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Russellville, AR
Posts Rated Helpful 0 Times
I was going to send you a link to MediaPortal. I've never used it but my old boss used to talk nonstop about how uber he was for using it. I could probably run it like I had been using it for years because of that. Keep in mind this is one of those guys that gets excited when he learns how to do something new every day but never learns to shut up.
SoBe Green is offline   Reply With Quote


Old 11-28-2007, 11:12 AM   #13
פֿяαιп βαмαgεפ
Annoying people since 1986
 
פֿяαιп βαмαgεפ's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belgium a.k.a. absurdistan
Class/Position: O fatty, pyro - D engy, pyro
Gametype: CTF
Affiliations: This space for rent.
Posts Rated Helpful 1 Times
Send a message via MSN to פֿяαιп βαмαgεפ
Hm, can someone explain to me how exactly this is supposed to work?
פֿяαιп βαмαgεפ is offline   Reply With Quote


Old 11-28-2007, 12:35 PM   #14
Scuzzy
D&A Member
Retired FF Staff
 
Scuzzy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Server: 206.217.134.170:27016
Posts Rated Helpful 2 Times
Does your computer have an SVideo out port? It's a fairly small port, on most laptops, dunno about desktops, most people ignore it. If it does, you can buy a cable to do this.

Scuzzy
__________________
"Player Quality, not Quantity, is what we strive for." - The LLama Wrangler
"A clan is defined by the nature of it's enemies. - The Llama Wrangler
Scuzzy is offline   Reply With Quote


Old 11-28-2007, 02:20 PM   #15
Mooga
Colorless FTW
D&A Member
Beta Tester
 
Mooga's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: A Small Box
Affiliations: SRCDS.com
Posts Rated Helpful 1 Times
Quote:
Originally Posted by פֿяαιп βαмαgεפ
Hm, can someone explain to me how exactly this is supposed to work?
The program is a Media Center front-end. It's just like Window's Media Center.

You install it on a computer hooked up to a TV and set it up to read media from where ever it is.
__________________
~ Mooga ...w00t?
SRCDS.com | Twitter

Last edited by Mooga; 11-30-2007 at 06:11 AM.
Mooga is offline   Reply With Quote


Old 11-29-2007, 09:44 AM   #16
פֿяαιп βαмαgεפ
Annoying people since 1986
 
פֿяαιп βαмαgεפ's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belgium a.k.a. absurdistan
Class/Position: O fatty, pyro - D engy, pyro
Gametype: CTF
Affiliations: This space for rent.
Posts Rated Helpful 1 Times
Send a message via MSN to פֿяαιп βαмαgεפ
Quote:
Originally Posted by Mooga
The program is a Media Center front-end. It's just like Window's Media Center.

You install it on a computer hooked up to a CD and set it up to read media from where ever it is.
ah, ok. tnx
פֿяαιп βαмαgεפ is offline   Reply With Quote


Old 11-29-2007, 06:56 PM   #17
Digital_Ghost
 
Digital_Ghost's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NB,Canada
Posts Rated Helpful 0 Times
Quote:
Originally Posted by Scuzzy
Does your computer have an SVideo out port? It's a fairly small port, on most laptops, dunno about desktops, most people ignore it. If it does, you can buy a cable to do this.

Scuzzy
i agree with scuzz. S-Video works fine. thats what i use. However if you just a sright S-cable, then you wont have sound, just video only. You'd have to get a cable that has sound connectors on it as well. For something decent it will cost ya a few bucks to, especilly if ya need alot of length. I have a 16ft s-cable, no audio connectors ( tv is only 5ft away) and that slone will run ya about $20.
Digital_Ghost is offline   Reply With Quote


Old 11-30-2007, 06:12 AM   #18
Mooga
Colorless FTW
D&A Member
Beta Tester
 
Mooga's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: A Small Box
Affiliations: SRCDS.com
Posts Rated Helpful 1 Times
I just use a standard "Y" cable for sound. It goes from earphone-jack to your standard A/V sound
__________________
~ Mooga ...w00t?
SRCDS.com | Twitter
Mooga is offline   Reply With Quote


Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.