Fortress Forever

Go Back   Fortress Forever > Off Topic > Tech

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-31-2008, 09:34 PM   #1
פֿяαιп βαмαgεפ
Annoying people since 1986
 
פֿяαιп βαмαgεפ's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belgium a.k.a. absurdistan
Class/Position: O fatty, pyro - D engy, pyro
Gametype: CTF
Affiliations: This space for rent.
Posts Rated Helpful 1 Times
Send a message via MSN to פֿяαιп βαмαgεפ
Nvidia driver problem

So yeah, XP has been great, execpt for one thing:

Evey time I reboot I have to reinstall the drivers for my 8800 GT, after that it works great but it's freakin' annoying!

I'm using the 180.48 geforce winxp 32bit drivers, running XP pro updated to SP3 and as mentioned above: Asus GeForce 8800 GT 1Gb version.

I have two monitors, one DVI one VGA.

Tried uninstalling, even the "safe mode + driver cleaner" trick, nohting helps.

I looked trough my good friend google, but all I could find was problems with those drivers on Linux, so that didn't help me much...

Soo any tips?
פֿяαιп βαмαgεפ is offline   Reply With Quote


Old 12-31-2008, 11:38 PM   #2
Anshinritsumai
_o
 
Anshinritsumai's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: 127.0.0.1
Class/Position: Medic & Engy
Gametype: AvD
Affiliations: DM, OC, -[CfH]-
Posts Rated Helpful 0 Times
A friend of mine just dealt with this problem as we built his computer on monday night. Apparently this issue has been happening to alot of people, but it would seem that the problem isn't on your end, it's the drivers. They're fucking up in some way, shape, or form. In the case of my friend, it wouldn't let him boot beyond the POST, and in other cases people could boot past the POST but only into safe mode.

Revert to an older version of the WHQL drivers and you should be fine. I think the 178.24 drivers are pretty stable and fine.
Anshinritsumai is offline   Reply With Quote


Old 01-01-2009, 11:00 AM   #3
yfni&len
 
Join Date: Dec 2008
Gametype: Capture the Flag
Posts Rated Helpful 0 Times
After installing your drivers you reboot I assume and then it works for as long as you don't reboot again?

After you reboot again your drivers disappear or what? What is it you experience/see exactly
yfni&len is offline   Reply With Quote


Old 01-01-2009, 01:56 PM   #4
פֿяαιп βαмαgεפ
Annoying people since 1986
 
פֿяαιп βαмαgεפ's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belgium a.k.a. absurdistan
Class/Position: O fatty, pyro - D engy, pyro
Gametype: CTF
Affiliations: This space for rent.
Posts Rated Helpful 1 Times
Send a message via MSN to פֿяαιп βαмαgεפ
Quote:
Originally Posted by yfni&len View Post
After installing your drivers you reboot I assume and then it works for as long as you don't reboot again?
Yes, that's the problem.

@Anshinritsumai: I'll try it but I doubt it will work...

Thanks for the tips anways!

*edit* Just as I tought, no dice, I install build 178.24, same problem.

Last edited by פֿяαιп βαмαgεפ; 01-01-2009 at 03:41 PM.
פֿяαιп βαмαgεפ is offline   Reply With Quote


Old 01-01-2009, 04:15 PM   #5
Pixel
if(0>1){printf("broked");}
Beta Tester
 
Pixel's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Amerika
Class/Position: O
Posts Rated Helpful 3 Times
Is this a new installation of windows?
Pixel is offline   Reply With Quote


Old 01-01-2009, 07:03 PM   #6
Mooga
Colorless FTW
D&A Member
Beta Tester
 
Mooga's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: A Small Box
Affiliations: SRCDS.com
Posts Rated Helpful 1 Times
Did you try running the installer as Admin?
(Yes, dumb question... I know)
__________________
~ Mooga ...w00t?
SRCDS.com | Twitter
Mooga is offline   Reply With Quote


Old 01-01-2009, 09:19 PM   #7
פֿяαιп βαмαgεפ
Annoying people since 1986
 
פֿяαιп βαмαgεפ's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belgium a.k.a. absurdistan
Class/Position: O fatty, pyro - D engy, pyro
Gametype: CTF
Affiliations: This space for rent.
Posts Rated Helpful 1 Times
Send a message via MSN to פֿяαιп βαмαgεפ
Yeah it's a fresh install on a fresh HDD, and I AM running it as admin.

The strange thing is, as long as I keep my pc on, there is no problem...
פֿяαιп βαмαgεפ is offline   Reply With Quote


Old 01-01-2009, 09:36 PM   #8
Crazycarl
D&A Member
Wiki Team
Fortress Forever Staff
 
Crazycarl's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts Rated Helpful 31 Times
Try going to Asus' website and getting their installer.
__________________
Support FF:
Crazycarl is offline   Reply With Quote


Old 01-01-2009, 11:06 PM   #9
פֿяαιп βαмαgεפ
Annoying people since 1986
 
פֿяαιп βαмαgεפ's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belgium a.k.a. absurdistan
Class/Position: O fatty, pyro - D engy, pyro
Gametype: CTF
Affiliations: This space for rent.
Posts Rated Helpful 1 Times
Send a message via MSN to פֿяαιп βαмαgεפ
Quote:
Originally Posted by Crazycarl View Post
Try going to Asus' website and getting their installer.
Ok trying that now, I'll see how it works out.
פֿяαιп βαмαgεפ is offline   Reply With Quote


Old 01-02-2009, 12:59 PM   #10
פֿяαιп βαмαgεפ
Annoying people since 1986
 
פֿяαιп βαмαgεפ's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belgium a.k.a. absurdistan
Class/Position: O fatty, pyro - D engy, pyro
Gametype: CTF
Affiliations: This space for rent.
Posts Rated Helpful 1 Times
Send a message via MSN to פֿяαιп βαмαgεפ
*sigh* No luck, problems keeps persisiting...

One thing I noticed is that windows keeps bugging me for new hardware found! Maybe I should go in that direction..
פֿяαιп βαмαgεפ is offline   Reply With Quote


Old 01-03-2009, 04:46 PM   #11
פֿяαιп βαмαgεפ
Annoying people since 1986
 
פֿяαιп βαмαgεפ's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belgium a.k.a. absurdistan
Class/Position: O fatty, pyro - D engy, pyro
Gametype: CTF
Affiliations: This space for rent.
Posts Rated Helpful 1 Times
Send a message via MSN to פֿяαιп βαмαgεפ
Still got the problem, any more suggestions guys?
פֿяαιп βαмαgεפ is offline   Reply With Quote


Old 01-05-2009, 01:28 AM   #12
פֿяαιп βαмαgεפ
Annoying people since 1986
 
פֿяαιп βαмαgεפ's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belgium a.k.a. absurdistan
Class/Position: O fatty, pyro - D engy, pyro
Gametype: CTF
Affiliations: This space for rent.
Posts Rated Helpful 1 Times
Send a message via MSN to פֿяαιп βαмαgεפ
Ok problem solved:

Removed al drivers, removed the vidcard out of divices in the control panel, atuo-detected the vidcard and installed the drivers through the xp 'new hardware wizard'.

Cheers
פֿяαιп βαмαgεפ is offline   Reply With Quote


Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.