Fortress Forever

Go Back   Fortress Forever > Community > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-24-2007, 06:39 PM   #1
wicked_clown420
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
Server map downloads missing LUA files

hey, i downloaded ff_concmap_mc off of a server that was running it last night, after i downloaded it the map immediatly changed, so i was like, well screw that i wanna try that map

so i load the map up on my own server - the problem? no LUA file..... which means the concmap has no bags to give you concs.

i dont know if this is something the developers would have to fix, or if it is a server setting. I know back in tfc, certain maps had problems with servers not uploading WAD files with maps that needed them, and the servers had to be setup in such a way to upload all of the files a map needs

so basically if servers dont upload LUA files, i either have to search the forums/net for a download of the map that includes the LUA (which since every map i try to download of of a server JUST came out, it can be hard/impossible to find the LUA - last night for example i downloaded the map from a server, but i couldnt find the LUA for ff_concmap_mc on the forum or the net, yet today i found the forum post)

so please, if it is a problem needed to be fixed by the devs, please fix, and if it is a setting that servers need to have on, please turn the setting on, just cuz we can play on your server without the LUA file doesnt mean we dont need the lua file!!!

thanx
wicked_clown420 is offline   Reply With Quote


Old 09-24-2007, 07:24 PM   #2
phroztbyt3
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
Weird...I was just going to post about the same thing, regarding the same map...

I hope this gets fixed as I would love to play these maps by myself.
phroztbyt3 is offline   Reply With Quote


Old 09-24-2007, 07:54 PM   #3
Defrag
Retired FF Staff
 
Defrag's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Scotland
Posts Rated Helpful 0 Times
You need to include whatever is the equivalent of the HL1 .res file (it tells the server what associated resources [lua files, sound files, texture files etc.] to distribute to clients) with the map to get the rest of the stuff to download. I don't know what it is for HL2, so you'll have to go digging.

I believe sh4x figured it out.
__________________
Fortress Forever.
Level Designer, Gameplay Dude and whatnot.
Defrag is offline   Reply With Quote


Old 09-24-2007, 08:46 PM   #4
wicked_clown420
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
Quote:
Originally Posted by phroztbyt3
Weird...I was just going to post about the same thing, regarding the same map...

I hope this gets fixed as I would love to play these maps by myself.
LOL

k thnx defrag

good to know, now if we can only get mappers and server ops to know, so that the problem can be fixed
wicked_clown420 is offline   Reply With Quote


Old 09-24-2007, 10:14 PM   #5
richard nixon
 
richard nixon's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
yeah I noticed when I tried to practice concing in ff_dev_2fort in my own server. annoying.
richard nixon is offline   Reply With Quote


Old 09-24-2007, 11:13 PM   #6
BlisTer
Fortress Forever Staff
 
BlisTer's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts Rated Helpful 4 Times
to mappers: http://developer.valvesoftware.com/wiki/Res
__________________
Support FF:
untils you cry for the mercy like little shaven squirrel in my eating pot. - deathstriker666
BlisTer is offline   Reply With Quote


Old 09-25-2007, 12:50 AM   #7
Nuke
 
Join Date: Mar 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
PLEASE , all server owners , include those files... you cant play the maps on single player without those files , and some of the custom maps are hard to find ...
Nuke is offline   Reply With Quote


Old 09-26-2007, 03:47 PM   #8
CrashnBrn
Guest
 
Posts Rated Helpful 1 Times
Is there anything that can be done about this on the clients side?

I would love to play some conc maps at school where the internet connection sucks!
  Reply With Quote


Old 09-26-2007, 07:00 PM   #9
voogru
Guest
 
Posts Rated Helpful 1 Times
Alternativly, a precache generic can be called on the lua file for the map so they do not need to be included in a res file.
  Reply With Quote


Old 10-10-2007, 02:44 AM   #10
DrEvil
Fortress Forever Staff
 
Join Date: Feb 2005
Location: Los Angeles, CA
Posts Rated Helpful 3 Times
engine->PrecacheGeneric doesn't seem to send the lua files to the client. Is there something I'm missing with this to get that working?

Last edited by DrEvil; 10-10-2007 at 02:50 AM.
DrEvil is offline   Reply With Quote


Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.