Fortress Forever

Go Back   Fortress Forever > Community > Tips and Tutorials

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-18-2007, 10:17 PM   #1
Sureshot
Winner
 
Sureshot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: CA
Posts Rated Helpful 0 Times
Scoreboard resizing

All credit goes to watch for this:

Quote:
Originally Posted by watch
I think hud_reloadscheme reloads the hud animations and hudlayout.res, but i don't think theres the equivalent for scoreboard.res

Its a bit trial and errory but for anyone who wants to change the size of it right now, you can open resource\ui\ScoreBoard.res. Right at the bottom you should see "linespacing" under "PlayerList". Lower that, I set mine to 10 and can fit ~18 people on it

Then open resource\ClientScheme.res

Search for:
Quote:
"Scoreboard" // Column titles and player list
You have to lower the font for the resolution you use so it fits corrently within the linespace we just changed. I'm on 1024 x 768 which yres is 768, so I find the entry which my yres falls under and lower the "tall" property, like:
Quote:
"3"
{
"name" "FortressForever - HUD Font"
"tall" "12"
"weight" "0"
"antialias" "1"
"dropshadow" "1"
"yres" "768 1023"
}
Works a treat!
Sureshot is offline   Reply With Quote


Old 09-18-2007, 10:37 PM   #2
GenghisTron
AKA LittleAndroidMan
D&A Member
Beta Tester
 
GenghisTron's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Dystopia
Class/Position: Demo/Medic
Gametype: CTF
Affiliations: [TALOS] [SR]
Posts Rated Helpful 11 Times
Eh, my only problem with the scoreboard is the thing you use to scroll is barely visible.
GenghisTron is offline   Reply With Quote


Old 09-18-2007, 10:38 PM   #3
Sureshot
Winner
 
Sureshot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: CA
Posts Rated Helpful 0 Times
This is mainly so you can fit all players on one screen, without having to scroll.
Sureshot is offline   Reply With Quote


Old 09-18-2007, 10:46 PM   #4
GenghisTron
AKA LittleAndroidMan
D&A Member
Beta Tester
 
GenghisTron's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Dystopia
Class/Position: Demo/Medic
Gametype: CTF
Affiliations: [TALOS] [SR]
Posts Rated Helpful 11 Times
Oh, awesome.
GenghisTron is offline   Reply With Quote


Old 09-18-2007, 11:31 PM   #5
groovyf
In the clouds
 
Join Date: Mar 2007
Location: Halifax, UK
Posts Rated Helpful 0 Times
A packet of Jaffa Cakes to anyone who gets it working for 1680x1050 resolution

I've tried and failed :/
groovyf is offline   Reply With Quote


Old 09-19-2007, 12:08 AM   #6
DD`
 
Join Date: Mar 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
If the scoreboard had teams side by side (like tf2) there wouldn't be a problem with scrolling.
DD` is offline   Reply With Quote


Old 09-19-2007, 12:15 AM   #7
Sureshot
Winner
 
Sureshot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: CA
Posts Rated Helpful 0 Times
Maybe, but this workaround does the job nicely.
Sureshot is offline   Reply With Quote


Old 09-19-2007, 12:16 AM   #8
Weezy69
 
Join Date: Mar 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
thats true actually
Weezy69 is offline   Reply With Quote


Old 09-19-2007, 12:39 AM   #9
GenghisTron
AKA LittleAndroidMan
D&A Member
Beta Tester
 
GenghisTron's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Dystopia
Class/Position: Demo/Medic
Gametype: CTF
Affiliations: [TALOS] [SR]
Posts Rated Helpful 11 Times
Quote:
Originally Posted by DD`
If the scoreboard had teams side by side (like tf2) there wouldn't be a problem with scrolling.
I'd rather play a kickass game than have a perfect scoreboard. But that's just me.
GenghisTron is offline   Reply With Quote


Old 09-19-2007, 12:43 AM   #10
barronofhellion
 
barronofhellion's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
Quote:
Originally Posted by groovyf
A packet of Jaffa Cakes to anyone who gets it working for 1680x1050 resolution

I've tried and failed :/
it runs fine for me and im at 1920x1080
barronofhellion is offline   Reply With Quote


Old 09-19-2007, 02:47 AM   #11
Sureshot
Winner
 
Sureshot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: CA
Posts Rated Helpful 0 Times
So you can see how mine is now:

http://sureshot.sulphuricacid.co.uk/ff_dustbowl0000.jpg
Sureshot is offline   Reply With Quote


Old 09-19-2007, 03:13 AM   #12
Weezy69
 
Join Date: Mar 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
pretty nice..ne1 know what line to edit to make the playerinfo text to be a bigger font..you know like when u put ur xhair on sum1 and it shows u there health n shit
Weezy69 is offline   Reply With Quote


Old 09-27-2007, 02:27 PM   #13
Gauder
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
Hi,

what would be the option to resize the ingame messages (text when you type sth etc.)?
Gauder is offline   Reply With Quote


Old 09-29-2007, 07:04 PM   #14
SoBe Green
SoBe Yourself
 
SoBe Green's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Russellville, AR
Posts Rated Helpful 0 Times
I didn't know this wasn't common knowledge.
SoBe Green is offline   Reply With Quote


Old 09-30-2007, 01:26 PM   #15
Gauder
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
Well, it's not
Gauder is offline   Reply With Quote


Old 10-08-2007, 11:54 PM   #16
SoBe Green
SoBe Yourself
 
SoBe Green's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Russellville, AR
Posts Rated Helpful 0 Times
I wish someone would write an easy tutorial for a lot of this. Some of its so easy and its the easy visual things some people want but have no idea they can do it. I'd write one but I don't have time and when I was finished it wouldn't make any sense.
SoBe Green is offline   Reply With Quote


Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.